Trivselregler

Trivsel- och ordningsregler för Växjö Agility

• För att få använda våra hinder och agilityplan ska du vara medlem i Växjö Brukshundklubb, du ska även ha gått en nybörjarkurs eller ha motsvarande kunskap. Det handlar om din hunds säkerhet.
  • Agilityplanen är ett rökfritt område.
  • Tänk på att rasta din hund före träning, det är inte okej att hunden kissar eller bajsar på planen. Precis som på alla andra platser gäller det att plocka upp efter hunden. Är olyckan framme och hunden kissar på planen eller på ett hinder så ta lite vatten och häll på för att få bort kisset igen.
  • De som ska klippa har förtur till planen, om du tränar när gräsklippning ska ske får du hjälpa till att ta undan de hinder som står i vägen.
  • Glöm inte använda sandsäckar anpassade efter de tunnlarna som du använder, för alla hundars säkerhet.
  • I samband med agilitykurs på klubben är det okej att träna sin hund parallellt med agilitykursen under förutsättning att du har pratat med instruktörerna. Det förutsätter också att du har en hund som inte stör kursdeltagarna och som dessutom tolererar att bli störd under sin egen träning.
  • För hundarnas säkerhet ha inte koppel eller lina på när ni tränar.

I övrigt gäller det givetvis att hålla en god ton till varandra och att vi alla har en förståelse för att alla som tränar på klubben går in med olika förutsättningar och planer för sin träning.

Väl mött på agilityplanen!