Historia

Klubben startade redan 1949 och gick då in i Svenska Brukshundklubben (SBK) det innebär att vi 2009 firade 60 år som brukshundklubb! Den allra första träningen 1949 hölls på nuvarande I 11:s parkering som då kallades handexercisfält. Den första stugan fick klubben hyra av greve Posse. Det fanns ett litet torp i Storkeboda som man värmde upp och fick ljus i med hjälp av fotogen. Därefter flyttade man vidare till Kronans hundgård som låg på höger sida efter I 11:s parkering. En skogsägare i Perstorp byggde upp en barack jämte hundgården i gengäld mot att medlemmarna i klubben hjälpte till med att plantera skog. Eftersom det fortfarande inte gick att få riktigt varmt i stugan hyrde man en lägenhet på Fagrabäcksvägen där klubben hade sina teorilektioner, möten och fester.

Klubbstugan vi har idag har en gång varit grisfarm. Klubben fick överta stugan av I 11 mot en symbolisk summa pengar. Efter detta har man byggt till köksdelen, toaletterna och breddat appellplanen.

Det finns utbildning för alla typer av hundägare och hundar. Årliga tävlingar arrangeras av klubben i de flesta grenar och klasser.