Spårkurs Nybörjare

1. 1/11 onsdag 18.30-21.30 teori utan hund, Plats; Växjö Bk
2. 5/11 söndag 09.00-13.00 spår med hund
3. 12/11 söndag 09.00-13.00 spår med hund

Kursen vänder sig till dig som vill få mer kunskaper i bruksgrenen spår. Vi kommer att gå igenom grunderna i spårarbete, och vad som är viktigt att tänka på när det gäller inlärning av spår. Vi kommer att prova på hårda spår ( spår på asfalt ) likväl som spår i skogen.
Vi kommer att prata om SBKs bruksprov spår.
Målet är att du skall kunna få tillräckliga kunskaper för att du själv skall kunna träna vidare och utvecklas mer.

Att du är bilburen är viktigt, då vi är ute i skog och mark för träningen.

Inga förkunskaper krävs men gärna att hunden är över 6 månader för att orka med.

För att gå denna spårkurs nybörjare måste man lösa medlemskap i Växjö Brukshundklubb.
Medlemskapet innebär flera förmåner, bland annat en olycksfallsförsäkring i samband med kursen.
Medlemsavgiften är 575:-, som du betalar in på Växjö Bk:s bankgiro; 5021-2109.
I meddelandefältet fyller du din adress och personnummer så kassören ser vem som betalat. Du visar sedan upp kvittot för instruktörerna på att du betalat, första gången ni träffas. Första gången tar du också med din hunds vaccinationsintyg.

När du har anmält till kursen, är din anmälan bindande och du kommer att inom 10 dagar att få reda på om du kommit med på kursen eller inte.

Studiefrämjandet kommer att maila en faktura på kursavgiften 1000:-.

Kursen hålls på Växjö Brukshundklubb och i skogen.
Hittar du inte till klubben, så ring eller maila, så förklarar vi vägen. Är ni flera i familjen som vill följa med och höra och lära, så går det bra.

Vad skall du ta med till kursen!
Halsband och koppel, ej flexikoppel. Spårsele eller annan sele och spårlina.
Din hunds favoritleksaker och mjukt favoritgodis. Vatten och vattenskål.
Till föraren gäller det kläder efter väder samt bekväma skor. En fikakorg är ju alltid mysigt att ta med ut till skogen.

Finns det frågor om kursen; kontakta Carina 070-608 11 70
carina.andersson@studieframjandet.se