Agilitykurs

agilitykurs agilitytävling agilitykurs fortsättning steg 1

Agilitykurs på din nivå

Agilitykurser agilitykurs

 • Förberedande agilitykurs á 6 tillfällen

  Åldersgräns på hunden:  från 12 veckor samt ska vara vaccinerad. Denna kurs riktar sig till dig som vill lära din hund grundfärdigheter inför kommande agilityträning. Vi kommer att jobba med olika sätt att belöna din hund, lära hunden att följa och samarbeta med dig. Vi kommer att jobba med olika typer av beteenden som underlättar för dig och din hund i den fortsatta agilityträningen. Hunden får bland annat öva sig på att hålla koll på föraren, när det är dags att springa i full karriär och när det är viktigt att man stannar/sitter still. Agility betyder smidighet och vi kommer även att jobba med hundens kroppskontroll. Med bra grundfärdigheter blir det lättare, roligare och enklare att gå vidare till hinderträning och fortsätta att utvecklas tillsammans.Grundfärdigheter är A & O.


 • Agilitykurs grund á 6 tillfällen:

  Åldersgräns på hunden: Från 6 månaderFörkunskaper: Inga förkunskaper krävs på denna kurs.Här går vi igenom grunderna som behövs för att kunna starta upp sin ”agilitykarriär”, vare sig målet är tävling eller bara att ha kul med sin hund. Vi lär oss hinderinlärning, grunderna i kontaktfältsträning, att få hunden att söka hinder självmant samt att bygga hundens självförtroende på hinder. Vi börjar inlärningen för slalom och tränar även på att få ett stabilt och tryggt ”sitt kvar-kommando” för vår hund. Alla dessa moment är grundläggande och gör våra hundar både säkrare och mer samarbetsvilliga med oss som förare. Målet med denna kurs är att få trygga hundar med gott självförtroende som tycker att det är kul att jobba vidare med agility!Kursen innehåller både teori och praktik.

  För att få ut maximalt av en kurs så är det bra om du tränar mellan kurstillfällena.


 • Agilitykurs steg 1 á 6 tillfällen:

  Åldersgräns på hunden: från 1 år.Förkunskaper: För er som gått grund/nybörjarkurs eller har motsvarande kunskaper.Vi lär oss handling, att få hunden att följa vårt kroppsspråk runt en agilitybana, fortsätter med kontaktfältsträning, samt fortsätter att träna på att få hunden att söka hinder självmant samt att bygga hundens självförtroende på hinder. Vi fortsätter med slalomträningen och tränar vidare på specialhindren som finns i agilityn och tränar även på att få stabilare och tryggare starter. Alla dessa moment är grundläggande och gör våra hundar både säkrare och mer samarbetsvilliga med oss som förare. Målet med denna kurs är att få trygga och fartfyllda hundar med gott självförtroende som tycker att det är kul med agility!Kursen innehåller både praktik och teori.

  För att få ut maximalt av en kurs så är det bra om du tränar mellan kurstillfällena.


 • Agilitykurs steg 2 á 6 tillfällen:
  Åldersgräns på hunden: från 1 årFörkunskaper: För dig som gått agilitykurs steg 1 eller har motsvarande kunskaper.Kursen ger dig möjlighet att fördjupa dina kunskaper i agility. Ni lär er och tränar vidare på kontaktfältshinder och slalom i kombination med andra hinder Mer inlärning om handling och banträning mot målet att klara av en klass 1 bana.

  Kursen innehåller både teori och praktik.

  För att få ut maximalt av en kurs så är det bra om du tränar mellan kurstillfällena.


 • Tävlingskurs á 6 tillfällen
  Åldersgräns på hunden: från 1 årFörkunskaper: Hunden skall kunna utföra en kombination på minst tio hinder. Ekipaget ska kunna behärska alla hinder och grundläggande handling.
  Kursen passar ekipage som är i början av sin tävlingskarriär eller ekipage som vill ta nästa steg i sin utveckling.Kursen är avsedd för dig som vill träna på att tävla och nå max potential. Vi fokuserar på tävlingsrutiner, bananalys och handling. Vi kommer att gå igenom olika handlingstekniker och rutiner för att kunna uppnå bästa möjliga prestation både i träningen och på tävling.

  Kursen innehåller både praktik och teori.

  För att få ut maximalt av en kurs så är det bra om du tränar mellan kurstillfällena.


Nyfiken på agility?
Kontakta: | agility@vaxjobk.se

Klicka dig vidare till våra aktuella kurser som du finner på studiefrämjandet!